Branches waar factoring een uitkomst biedt

Het kan stressvol en frustrerend zijn wanneer uw bedrijf te maken krijgt met fluctuaties in de cashflow. Deze fluctuaties zijn vaak het gevolg van een tekort aan betalingen in uw debiteuren. Simpel gezegd: u krijgt uw geld niet snel genoeg na het afronden van uw dienstverlening of projecten.

Hier komt business factoring aan de orde. Factoringdiensten helpen bedrijven zoals het uwe om die cashflowtekorten te overbruggen met contante voorschotten vooraf – meestal 90% of meer van het oorspronkelijke factuurbedrag.

Veel bedrijven profiteren van de optie voor debiteurenfinanciering. Het biedt bedrijfseigenaren flexibiliteit, of het nu gaat om een kortetermijnfinancieringsoplossing of een langetermijnfinancieringsoptie voor het beheer van de cashflow.

Als u nog nooit van factoring hebt gehoord, hebben we een lijst samengesteld van sectoren die het meest kunnen profiteren van factoring op de factuur.

De transportsector

Ongeveer 12 miljoen vrachtwagens, schepen, treinwagons en treinen verplaatsen goederen over het transportnetwerk. Facturering van vrachtbrieven kan een grote verscheidenheid aan transportbedrijven helpen, waaronder eigenaar-exploitanten, grote vloten en goederenmakelaars.

Factuurfactoring is een eenvoudige oplossing voor vrachtbedrijven om hun cashflow te vergroten en beter te voorspellen wanneer betalingen binnenkomen. Bankleningen vereisen een goed of gevestigd krediet. Ze kunnen een niet-starter zijn voor eigenaren-exploitanten of vlooteigenaren die nog maar net begonnen zijn, of anderen die een moeilijke periode hebben doorgemaakt.

Factuur factoring geeft u de mogelijkheid om uw facturen naar u toe te laten sturen zonder dat uw bedrijf in de schulden raakt. U kunt de factoring van vrachtfacturen gebruiken om u te helpen uw chauffeurs te betalen, gas en reparaties te betalen en zelfs nieuwe vrachtwagens te kopen.

Het beste van alles is dat u uw eigen geld gebruikt. Het is gewoon geavanceerd naar u toe. U hoeft zich geen zorgen te maken over een schuld.

De kledingindustrie

De kledingindustrie is een harde noot om te kraken voor een klein bedrijf. Niet alleen bent u concurreren met andere boetieks, maar je bent ook geconfronteerd met andere e-commerce webwinkels die meestal betaald krijgen op het moment van aankoop. Om concurrerend te blijven, is het van cruciaal belang om een stabiele cashflow te behouden om de activiteiten van uw bedrijf draaiende te houden.

Kasstroompieken en valleien gebeuren het hele seizoen door voor elk bedrijf. Maar als uw kledingbedrijf geen tractie in stand houdt, kan dit ertoe leiden dat u zich afvraagt of u moet stoppen met het aannemen van meer bestellingen. Elke bedrijfseigenaar weet dat u geld nodig heeft om bestaande orders te kunnen uitvoeren. U moet uw personeel, huur en andere vaste kosten betalen.

Met factuurafhankelijke factoring hoeft u niet te stoppen met het aannemen van bestellingen. Wanneer u gebruik maakt van kledingfactuur factoring, kunt u snel betaald krijgen voor eerdere bestellingen, zodat u het kapitaal hebt om uw apparatuur bij te werken, uw salarisadministratie aan te passen en uw voorraad op peil te houden. Een stabiele cashflow betekent stabiele zaken en betekent dat klanten hun orders op tijd ontvangen.

De uitzendbranche

De personeelssector staat voor iets andere uitdagingen dan andere sectoren – met de belofte om contractarbeiders te betalen voor uw klant. U betaalt niet, de aannemer werkt niet en de activiteiten van uw klant staan stil.

Het goede nieuws is dat de factoring van de personeelsfactuur de payrollproblemen kan oplossen, naast de kosten van sourcing, rekrutering en aanwerving. Met een consistente financieringsbron kunt u met meer vertrouwen bieden op grotere projecten en uw diensten adverteren.

De industrie

Zelfs de grootste productiebedrijven hebben problemen met een inconsistente cashflow. En wanneer productiebedrijven weinig contant geld hebben omdat ze wachten op het geld van hun facturen, kan het onmogelijk zijn om zelfs maar eenvoudige doelen te bereiken.

Het is al te gemakkelijk om te overwegen om een grote banklening af te sluiten om deze kosten te betalen in plaats van te wachten tot het geld van uw facturen binnenkomt. Maar dit kan uw bedrijf in de schulden drijven, wat geen enkel bedrijf wil.

Factuur factoring bij de productie kan u helpen om schulden te vermijden en het werkkapitaal te verkrijgen dat u nodig hebt om op tijd aan de loonlijst te voldoen, nieuwe apparatuur te kopen, onderdelen van apparatuur te repareren en meer.

De technologische industrie

De technologische industrie is een andere zeer concurrerende industrie voor kleine bedrijven. Technologiebedrijven hebben te maken met een verzadigde en concurrerende markt voor hun diensten. Het tempo van het bedrijfsleven en de behoefte aan snelle updates en upgrades van de hardware en software van uw bedrijf vereisen toegang tot kapitaal.

Meer nog, technologiebedrijven proberen altijd hun beste talent vast te houden. Factuurfactoren voor technologiebedrijven kunnen bijdragen aan het verminderen van potentiële payrollproblemen en het intact houden van uw team.

Vergeet niet dat u met factuurafhankelijke factoring uw bedrijf kunt financieren via uw eigen onbetaalde facturen in plaats van een banklening af te sluiten.

Bankleningen hebben vaak hoge rentetarieven die u later kunnen bijten. Maar met factuurafhankelijke factoring gebruikt u uw eigen kapitaal. Het wordt u gewoon voorgeschoten, zodat u het kunt gebruiken wanneer u het nodig hebt.