Hoe Factoring jonge bedrijven kan helpen!

Een bedrijf starten vereist een sprong in het diepe. Zelfs als u weet dat u over de vaardigheden en kennis beschikt om een succes te worden, zijn er vele manieren waarop uw onderneming in wording fout kan gaan.
Het moeilijkste voor elke ondernemer is ongetwijfeld het veiligstellen van de fondsen om tractie en groei te verkrijgen, ondanks het feit dat hij contracten met klanten heeft afgesloten.

Wat is erger voor nieuwe bedrijven dan zich af te wenden van betalingsmogelijkheden, omdat ze geen kapitaal hebben om hun activiteiten te financieren, nieuwe mensen in dienst te nemen of te investeren in nieuwe apparatuur? De meeste jonge bedrijven kunnen het zich niet veroorloven om betalende klanten af te wijzen. Ze kunnen het zich ook niet veroorloven om te zeggen dat ze geen grotere projecten aankunnen.

Voor startende en jonge bedrijven is er een kip-of-ei-dilemma als het gaat om het in aanmerking komen voor kredietlijnen of het verkrijgen van goedkeuring voor een lening. Banken willen de geschiedenis en een sterk klantenbestand zien. Maar ondernemers kunnen niet altijd een fatsoenlijke portefeuille opbouwen zonder het kapitaal om meer klanten aan te trekken.

Om deze reden kan facturatie een manier zijn voor nieuwe ondernemers om die vroege facturen om te zetten in echt werkkapitaal om hun bedrijf van de grond te krijgen.

Jonge bedrijven hebben kapitaal nodig: Factoring levert het op
Je kent het gezegde, “je moet geld uitgeven om geld te verdienen”? Vraag een ondernemer of dit waar is. Zelden, kan een jong bedrijf overleven zonder consistent werkkapitaal.

In feite is een gebrek aan voldoende kapitaal de op een na meest voorkomende reden dat nieuwe bedrijven failliet gaan. Nieuwe ondernemers lenen vaak geld van vrienden en familie om hun dromen te helpen ondersteunen. Of ze raken in grote persoonlijke schulden terecht om die vroege stadia te financieren.

Hoe dan ook, je hebt iemand die over je schouder meekijkt en verwacht dat hij/zij wordt terugbetaald. Dat is veel druk als je net begint.

Factuurfactoring zorgt voor werkkapitaal en een voorspelbare cashflow die uw nieuwe bedrijf nodig heeft. In tegenstelling tot banken bieden factoringbedrijven financiering door de aankoop van uw openstaande facturen. Dat betekent dat als u facturen heeft, u toegang heeft tot een directe financieringsbron. Het beste is dat u een voorschot op uw geld krijgt. Dus u krijgt niet alleen uw geld, u krijgt het ook zonder de schuld.

Als start-up begrijpt u dat het allemaal om snelheid gaat en dat is de basis van factoring. Zodra uw aanvraag is goedgekeurd, kunt u financiering krijgen in zo snel als 24 uur na het indienen van uw facturen. U kunt deze middelen gebruiken voor alles wat u wilt, zonder beperkingen. Gebruik het voor de salarisadministratie, om huur te betalen of om te investeren in nieuwe apparatuur.

Ondernemers dragen vaak veel hoeden in de loop van een dag. Hoe vaak zegt een bedrijfseigenaar niet: “Had ik maar iemand die me helpt met X, dan kan ik me echt op Y concentreren”.

Factoring bedrijven bieden meer dan alleen financiering voor bedrijven. Ze nemen een aantal van de meest tijdrovende taken uit handen van de eigenaar, zoals het controleren van het klantenkrediet en het innen van openstaande facturen. Deze taken kunnen uren van uw kostbare tijd in beslag nemen en vereisen vaak extra personeel om ze te beheren. Anders dan bij een traditionele lening krijgt u een team van backoffice-ondersteunend personeel zonder extra kosten. Deze en andere diensten met toegevoegde waarde zijn inbegrepen in uw factoring fee. Zorg ervoor dat u met uw factoringbedrijf praat over de andere diensten die zij aanbieden.

Voor een nieuw bedrijf kan het verstrekken van krediet aan een klant die niet betaalt in het beste geval schadelijk en in het slechtste geval verwoestend zijn. Het is belangrijk om het krediet van uw klanten te screenen. Een factoring bedrijf zal dit voor u doen voordat u nieuwe zaken aanneemt, zodat u er zeker van kunt zijn dat de klant het geld heeft om te betalen.

Dit bespaart u tijd vooraf, zodat u geen projecten start voor klanten die niet kunnen betalen, en het betekent ook dat het factoringbedrijf samen met u kan werken om u geld vooruit te helpen wanneer u het werk voltooit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *