Factoring: Beter dan een lening van een bank?

Als u zakelijke financiering nodig heeft, komt u twee methoden tegen: Bankleningen en factoring van facturen. Leningen voor kleine bedrijven zijn meestal het eerste waar een ondernemer aan denkt, maar…. ze zijn niet altijd het voordeligst vanwege een groot aantal goedkeuringsstappen, een overdaad aan benodigde documentatie en hoge rentetarieven.

Voer factuurfactoring in, veruit onze favoriete bedrijfsfinancieringsmethode. Als het gaat om Factuur Facturering versus Bankleningen, wint factoring altijd. Hier is waarom:

1) Financiering binnen 24 uur in plaats van maanden te wachten.

Het factoringproces is supersnel en gemakkelijk. Zodra u een aanvraag invult en uw factuur is goedgekeurd, kan het factoringbedrijf het geld binnen 24 uur overmaken naar uw bankrekening. Ja! Dat heeft u gehoord…. 24 uur! Geen zorgen meer over het maken van de loonlijst of het kopen van materialen om het bedrijf in beweging te houden.

Of…. u kunt 60 tot 90 dagen wachten op een klein zakelijk krediet dat u misschien niet eens wordt goedgekeurd voor…. U maakt het telefoontje.

2) Factoring betaalt u geld dat u al verschuldigd bent in plaats van meer schuld op te bouwen.

Met bankleningen, valt alle financiƫle verantwoordelijkheid op u, uw krediet en uw bedrijf. Met factoring, de terugbetaling is de verantwoordelijkheid van uw klant, omdat dit een factuur is die ze al verschuldigd zijn.

Zo werkt het: Een factoringbedrijf geeft u contant geld in ruil voor de facturen van uw bedrijf. Vervolgens betaalt uw klant de factuur, net zoals hij dat zou hebben gedaan, behalve dat deze via het factoringbedrijf gaat sinds hij uw factuur heeft gekocht.

3) De financiering wordt goedgekeurd op basis van het vermogen van uw klant om zijn schulden te betalen, niet op basis van de uwe.

In plaats van de kredietwaardigheid van uw bedrijf te onderzoeken (zoals de banken doen), wordt bij factoring gekeken naar de financiƫle draagkracht van uw klant. De financiering door middel van factoring is afhankelijk van het krediet- en aflossingsverleden van de klant en het bedrag van de ontvangen financiering is gebaseerd op de waarde van de factuur.

4) Zelfs startende bedrijven kunnen worden goedgekeurd.

Als u zich in een vroeg stadium van uw bedrijf bevindt, heeft u waarschijnlijk weinig tot geen zakelijk krediet. Factoring kunt u financiering te krijgen zonder de complicaties van een banklening. Als je het factureerbare werk hebt gedaan en je hebt de factuur, dan ben je klaar om te gaan.

5) Je hebt meer ruimte voor onderhandelingen.

Meestal vraagt factoring uw klant om de factuur binnen 90 dagen terug te betalen. Maar deze methode stelt u, de ondernemer, ook in staat om te onderhandelen over de voorwaarden van de terugverdientijd en de rentevoeten van uw klant voordat u een contract aangaat met uw factoringbedrijf.

U heeft ook de bevoegdheid om te beslissen welke facturen worden verwerkt en hoe vaak. U heeft de controle, niet de bank.

Ook al zijn leningen voor kleine bedrijven van oudsher de financieringsmethode voor bedrijven, het proces is te ingewikkeld en verouderd. Factuurfactoring is een snel, toegankelijk en voordelig alternatief voor bedrijven die op zoek zijn naar financiering.