Factoring Tarieven

Factoring van debiteuren is een betaalbaar alternatief voor traditionele kredietverlening. Zoals bij elke financieringsregeling is het belangrijk dat ondernemers volledig inzicht hebben in de kosten en de voordelen van factoring.

Wat zijn de tarieven van factoringsbedrijven?

Net als elk ander type van zakelijke kredietverstrekking, zijn er kosten verbonden aan factuur financiering. Factureringstarieven worden berekend op basis van een aantal factoren:

  • De omvang van de maandelijkse vorderingen die u wenst te verdisconteren
  • De gemiddelde grootte van elke factuur die u wenst te verdisconteren
  • Uw branche
  • De kredietwaardigheid van uw klanten
  • De tijd die uw klanten nodig hebben om te betalen
  • De gemiddelde factoringkosten dalen met 1% tot 5%, afhankelijk van bovenstaande factoren. Het volume speelt een grote rol bij de berekening van de factoring rates. Grotere maandelijkse bedragen die worden verdisconteerd zijn gelijk aan lagere tarieven. Veel factoringbedrijven bieden volumekortingen aan.

Typische kosten opbouw van factoringsbedrijven

Vaste tarieven vs. variabele tarieven

Factorbedrijven berekenen de tarieven meestal met behulp van een variabele vergoedingsstructuur. Bij variabele vergoedingen berekenen ze een klein percentage (1 tot 3 procent) van de factuur, zolang de factuur onbetaald blijft. Dus hoe langer het duurt voordat uw klant betaalt, hoe meer u betaalt. Een factoringbedrijf kan 2% in rekening brengen voor de eerste 30 dagen en 0,5% voor elke 10 dagen dat de factuur onbetaald blijft.

Sommige factoring bedrijven bieden een forfaitaire kostenstructuur aan waarbij een eenmalige vergoeding vooraf in rekening wordt gebracht. Bij een forfaitaire kostenstructuur blijft de vergoeding hetzelfde, ongeacht hoe lang de factuur open blijft.

Wij raden u aan om offertes van meerdere factoringbedrijven te ontvangen om een goed gevoel te krijgen van wat u zou moeten verwachten om te betalen voor factoring diensten en om de laagste facturatiekosten voor uw bedrijf te krijgen.