Goedkoopste factoring

Het kan moeilijk zijn om een bedrijf te vinden dat redelijke factoring tarieven biedt. Sommige bedrijven bieden enorm goedkope factoring tarieven aan. Sommige bedrijven bieden ongelooflijke oplossingen tegen betaalbare tarieven. Dit is echter niet altijd het geval. Sommige tarieven lijken op het eerste gezicht goedkoop. Na een zorgvuldige evaluatie, echter, realiseer je je dat hun kosten hoger is dan je aanvankelijk dacht.

Inzicht in factoring kosten en tarieven

Helaas geeft een “1% factoring tarief” aanbod u niet genoeg informatie om de kosten van het programma te bepalen. De kosten van een factoringprogramma worden meestal bepaald door drie dingen:

  • De factoring rate
  • De duur van de factoring periode
  • Het voorschot

Het kennen van slechts één van deze items helpt u niet om de werkelijke kosten van een plan te begrijpen. Om de kosten van een factoringsplan te leren, hebt u alle drie de items nodig. Bijvoorbeeld, als een factor “1,15% per 30 dagen voor een voorschot van 85%” biedt, dan weet je hoeveel geld je krijgt, hoeveel je ervoor betaalt en de duur van de factoring periode. Met deze informatie kunt u de werkelijke kosten van een factoringprogramma bepalen. Houd dit idee in gedachten wanneer u factoring bedrijven benaderd, omdat veel factoringsbedrijven alleen hun tarieven promoten!